РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

16.09.2015

Екипът на РИОСВ-Пазарджик се включи в кампанията Европейска седмица на мобилността с инициативата „Предай нататък”. Днес директорът и голяма част от експертите се придвижиха до работните си места с велосипеди. Най-ентусиазираните участници в инициативата пристигнаха на ролери, а най-доказаните пешеходци от екипа оставиха под чистачките на десетки паркирани автомобили листовки с апел „Бъди зелен, слез от колата си поне за ден”.

 

 Тазгодишната тема на кампанията „Избери. Промени. Комбинирай” приканва хората да комбинират различни начини за придвижване, които често водят до по-бързо и по-приятно пътуване.

На 17 и 18 септември експерти от РИОСВ-Пазарджик ще вземат участие във вело-състезание, арт-ателие, открити уроци, ще се включат в реденето на електронни пъзели, в състезанието „Алтернативна мобилност” на ОУ”Марин Дринов”, гр. Панагюрище и ще поощрят с много награди активното включване на училището в кампанията.

До този момент 17 български града са регистрирани на официалната интернет страница на Европейската комисия за участие в Европейска седмица на мобилността 2015г. Сред тях са и Пазарджик, Панагюрище, Пещера и Брацигово. С десетки свои инициативи тези общини се присъединяват към европейската политика за намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта и подобряване на качеството на живот на гражданите. Регистрацията все още не е приключила.

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност. Провежда се от 16 до 22 септември всяка година, за да провокира местните власти в Европа да въведат и насърчат устойчивата градска мобилност, както и хората, за да използват други алтернативи за придвижване, а не автомобилите си. Седмицата завършва с „Ден без автомобили – 22 септември“, в който малките и големите градове определят за целия ден една или няколко зони само за пешеходци, велосипедисти и градски транспорт.


Галерия