РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

21.03.2018

Експерти на РИОСВ – Пазарджик и ученици от НУ ”Васил Левски” отбелязаха Световният ден на водата с открит урок. Учениците от IV„а” клас, сформирани в три отбора, се състезаваха в решаването на водна кръстословица. Малките природолюбители научиха интересни факти за водата, влиянието на човека върху нея и мерките за опазването и. Учениците представиха със свои проекти темите: "Какво ще се случи, ако водата на Земята свърши?", "Защо водата никога не изчезва?” и „Какво е кръговрат на водата в природата?”

РИОСВ – Пазарджик подари на класния ръководител на IV„а” клас Нели Манчева образователна карта на България. Картата представя характерните за всеки регион в страната ни птици, риби, дървета, гъби, животни, плодове, зеленчуци, фолклор, архитектурно-исторически забележителности и др. За активното си участие в инициативата учениците получиха магнити с изображения на защитени растения, опазвани на територията на област Пазарджик.

Световният ден на водата е обявен от Общото събрание на ООН през 1993 г. Оттогава тази дата се отбелязва с инициативи по целия свят. Мотото на кампанията тази година „Природата за водата“ и има за цел да представи потенциала на различни естествени природни решения за пречистване и/или повторна употреба на водата, които могат да намерят приложение в политиките и добрите практики за управление на водния сектор.
 

Галерия