РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

16.09.2018

Вчера, 5566 доброволци от населените места в област Пазарджик събраха 177  тона отпадъци в акциите от националната кампания „Да изчистим България заедно“ 2018 г., сочат окончателните данни на РИОСВ-Пазарджик.

     Доброволците в Панагюрище събраха над 70 тона отпадъци от 12 замърсени участъка и почистиха четири нерегламентирани сметища - в селата Бъта и Баня и две в град Панагюрище. В община Стрелча са почистени 6 екопътеки и нерегламентирани сметища в гр. Стрелча, местност "Кулата" и в селата Свобода и Блатница. Резултатно е почистването и в община Брацигово, където доброволците събраха близо 28 тона отпадъци. В община Велинград, след включването на 1200 доброволци бяха събрани и извозени над 25 тона отпадъци от 14 замърсени места и 2 нерегламентирани сметища.

      Служители от РИОСВ-Пазарджик, някои от тях с децата си, се включиха в инициативата за почистване на бреговата ивица на яз. Батак, където 150 доброволци събраха близо 2 тона отпадъци.

     За извозването на отпадъците на общините са осигурени безплатни ваучери за гориво от Предприятието за управление на дейности по околна среда към МОСВ. Личните транспортни средства на доброволците също имат свободен достъп до регионалните депа на 15 и 16 септември 2018г.

 

Галерия