РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

15.09.2019

          Вчера, над 6  000 доброволци от населените места в област Пазарджик събраха над 155 тона отпадъци от 126 замърсени местав акциите от националната кампания „Да изчистим България заедно“ 2019 г., сочат окончателните данни на РИОСВ-Пазарджик.

         Служители от РИОСВ и областната администрация почистиха от парк "Писковец" в Пазарджик над тон отпадъци. Общото количество от почистените 14 замърсени зони в областния град е над 7 тона.

         850 доброволци почистиха 12 замърсени с отпадъци места във Велинград. От паркове, зелени площи и местности, любими на туристите, са събрани и извозени за депониране близо 40 тона отпадъци.

            В Белово, от 20 замърсени участъка, са събрани и извозени повече от 9 тона отпадъци, в това число и от нерегламентирани сметища в общинския център и в с. Сестримо. В община Стрелча, близо 16 тона са почистените отпадъци от екопътеки, нерегламентирани сметища и замърсени зони в града и в селата на общината. Резултатно е почистването и в община Пещера, където доброволците събраха 20 тона отпадъци. В община Ракитово са събрани и извозени над 16 тона, в община Батак - 13, в община Брацигово - близо 12 тона, в Панагюрище - близо 7, а от община Лесичово - тон и половина. На регионалното депо в Доспат от акцията в гр. Сърница са постъпили над 3 тона отпадци.

         Общините са освободени от такси за депониране на отпадъци на регионалните депа на 14 и 15 септември 2019 г. Личните транспортни средства на доброволците също имат свободен достъп до тях.

 

Галерия