РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

26.03.2021

За поредна година  РИОСВ-Пазарджик се присъединява към най-голямата природозащитна инициатива в света "Часът на Земята". Провежда се винаги в последната събота на март от 20:30 до 21:30 ч. Тази година "Часът на Земята" е на 27 март, когато за 14-ти пореден път, за един час ще бъде загасено осветлението в домовете и обществените сгради в над 7 000 града от 180 държави.

"Часът на Земята" е най-мащабната инициатива, посветена на опазването на планетата, за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси, а фокусът тази година е поставен върху опазване на биоразнообразието.

Часът на Земята традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. Тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства, а не на последно място природата ни предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

По време на Часа на Земята, спирайки осветлението в домовете и офисите си, милиони хора отправят призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.